Om Yoga

I vores yogatimer indgår både yoga meditation, mindful yoga, afslappende yoga, styrkende yoga og dynamisk yoga. Vi tilbyder endda også senior yoga (yoga for ældre).

Hatha Yoga

Hatha er den mest udbredte yogaform i vesten og kan betegnes som “klassisk”. Navnet Hatha yoga er en grundlæggende betegnelse for den fysiske del af yoga – det vil sige yogastillingerne (asanas), åndedrætsøvelser (pranamaya) og meditation (dhyana).

Yogaformen foregår i et langsommere tempo – ofte fem vejrtrækninger. Fokusset er på de enkelte yogastillinger, som skal udføres i “alignment” med resten af kroppen. Yogaformen er designet til at åbne dit hjerte for at kanalisere energi og vibrationer. Hovedkanalen er rygsøjlen, hvor du lærer om kroppens chakraer.

Er du ude efter en rolig yogatime med pauser mellem stillingerne, er Hatha yoga et godt valg. Der er tid til og fokus på, at du udfører hver enkelt Hatha yoga-stilling korrekt og på dit niveau.

Restorativ Yoga

Restorativ Yoga er en meget blid yogaform, der skaber balance i nervesystemet. I en travl hverdag lever rigtig mange mennesker et liv, der ikke giver os tid til at slappe af og mærke os selv. Vi er i konstant beredskab for at gøre og handle fremfor at være, hvilket kan resultere i et overbelastet nervesystem, som på sigt kan skabe fysisk og psykisk ubalance.

Restorativ Yoga er for alle og handler ikke om at være aktiv, men om med størst unødig anstrengelse at skabe ro og lande dig mere i dig selv.

I restorative yogastillinger ligger du fuldt støttet af puder, pøller, blokke, bælter og tæpper, så kroppen kan hvile i længere tid og nænsomt åbne sig. Musklerne slapper af, og der sendes færre impulser til hjernen, som får ro. Kroppen får mulighed for at give helt slip, og nervesystemet beroliges. Ved at holde stillingerne i mindst 10 minutter løsnes der på et dybere plan.

Restorativ Yoga kan afhjælpe:

  • Stress og søvnproblemer
  • Angst og depression
  • Træthed
  • Høj sensitivitet
  • Ikke at kunne stå i sig selv
  • Dårlig fordøjelse
  • Forhøjet blodtryk
  • Dårligt immunforsvar

Og kan desuden hjælpe på genopbygning af kroppen efter en længerevarende sygdom.

Vi begynder timen med en meditation med fokus på bl.a. åndedrættet og med det formål at nå ind til stilheden bag tankerne og ind i en dybere tilstand af ro, så vi lige så stille kan lande i vores krop. Timen fortsætter med Hatha yoga, der med blide stræk åbner op, styrker og afspænder. Herefter lander krop og sind med hvilende vågenhed i en eller flere restorative yogastillinger, der lader kroppen være understøttet af yogapøller, blokke, tæpper mm, så stillingen kan holdes i længere tid, og kroppen derved nænsomt kan åbne sig og regenerere. Musklerne slapper af, og der sendes færre impulser til hjernen, som får ro. Kroppen får mulighed for at give helt slip, og du vil opleve en dyb afslappethed, idet det beroligende nervesystem aktiveres og bringer krop og sind i balance.

Book hold her

Menu