Træningsforløb uge 32 – 41

Her på siden kan du finde detaljerede informationer om hvert enkelt træningsforløb, som vi tilbyder her i HUSET I_RO i uge 32-41. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren udøver, er der noget for enhver smag og ambition. Bliv inspireret, opdag nye træningsmetoder og lad os hjælpe dig med at nå dine træningsmål. Dyk ned i vores træningsforløb og begynd din rejse mod en sundere og stærkere udgave af dig selv.

Læs mere om vores træningsforløb

Nedenfor finder du en oversigt over vores kommende forløb. Vores forløb er nøje udvalgt og designet til at møde forskellige målgrupper, behov og interesser. Uanset om du ønsker at forbedre din styrke, øge din fleksibilitet eller finde indre ro, har vi et forløb, der passer til dig.

Mandage kl. 16.30 – 18.00 med Mette Martinsen

Om Pilates
Pilates er en træningsform, som øger styrke, smidighed, kropbevidsthed, balance og udholdenhed.

Styrk kroppen
Når du træner Pilates, øger du din bevidsthed om, hvordan du stabiliserer din rygsøjle. Den bevidsthed skal du bruge i alle de øvelser, du laver med din krop til både hverdag og træning. Vi arbejder med at skabe balance mellem forside og bagside og ikke mindst med at skabe kontakt til de små muskler, som er med til at stabilisere vores led.

Da vi arbejder grundigt med vejrtrækningen, har Pilates også god indflydelse på iltoptagelsen.

Pilates kan afhjælpe gener ved:

  • Rectus diastase / Delte mavemuskler
  • Svag bækkenbund / Inkontinens
  • Stress og angst
  • Vejrtrækningsproblemer
  • Ryg, nakke og skulderproblematikker

Mere balance og fornyet energi
I en pilates time vil du opleve et afbræk fra hverdagen, hvor der er plads til at vende opmærksomheden indad, og hvor du bliver guidet i vejrtrækning og øvelser hele vejen igennem træningssessionen.

I nogle af træningstimerne vil der være redskaber i form af elastik og redondobold, og andre timer vil køre som en flowtime uden stop. I slutningen af timen bliver du guidet igennem en afspænding, så du er klar til at møde verden med fornyet energi. Efter en Pilates time får du følelsen af, at du har lavet en kærlig investering i dig og i din krop, og du er klar til at møde verden med fornyet energi.

Opstart d. 7. august 2023!

Læs mere om vores instruktør Mette »

Book forløbet gennem skemaet ovenfor.

Onsdage kl. 08.30 – 09.30 ELLER onsdage kl. 19.45 – 20.45 med Mette Martinsen

Om Nirvana Breathing Fitness
Nirvana er en virkelig dejlig måde at dyrke Pilates og Yoga til musik. Baseret på mange års research inkluderer Nirvana Breathing Fitness flere effektive elementer. Kombinationen af afslappende og mindful flow i musikken, pilates- og yogaøveleser (som er nemme at følge) og rytmisk åndedræt for at detoxe kroppen samt opleve tilstanden af Nirvana, gør det til en helt særlig træningsform.

I opvarmningen connecter vi med åndedrættet og varmer rygsøjlen op. Herefter går vi ind i en serie, som er opdelt i 3 sektioner med forskellige åndedrætsmønstre; 4/4, 4/8 og 4/12. Vi slutter altid af med en afslappende sekvens.

Vi laver et ‘body oxygen’ tjek i starten og slutningen af hver time for at følge, hvordan åndedrættet forbedrer sig.

Opstart d. 9. august 2023!

Læs mere om vores instruktør Mette »

Book forløbet gennem skemaet ovenfor.

Tirsdage kl. 16.30 – 18.00 

Om Hatha Yoga:
Hatha er den mest udbredte yogaform i vesten og kan betegnes som “klassisk”. Navnet Hatha yoga er en grundlæggende betegnelse for den fysiske del af yoga – det vil sige yogastillingerne (asanas), åndedrætsøvelser (pranamaya) og meditation (dhyana).

Undervisningen i “Styrkende flow yoga” tager sit afsæt i den klassiske Hatha yoga inspireret af flowet i Vinyasa yogaen men med tid til lidt længere fordybelse i stillingerne. Timen vil ofte bestå af solhilsner og styrkende sekvenser. Vi styrker musklerne, balancen og koncentrationsevnen, lader åndedrættet og stillingerne smelte sammen til én og får lidt sved på panden.

Opstart d. 8. august 2023!

Book forløbet gennem skemaet ovenfor.

Fredage kl. 15.00-16.00 

Hatha yoga består af klassiske yogastillinger, meditation og åndedrætsøvelser udført i et roligt tempo, hvor jeg hele tiden inviterer dit sind til at være nærværende. Fokus i Hatha yoga er typisk på at udføre de klassiske stillinger korrekt og efter kroppens formåen. Vi træner vores nærvær og koncentration, balance, smidighed og styrke. Undervisningen starter som regel med en åbningsmeditation med fokus på åndedrættet og med det formål at nå ind til stilheden bag tankerne og ind i en dybere tilstand af ro, så vi lige så stille kan lande i vores krop.

Vi afslutter timen i en restorativ yogastilling, der lader kroppen være understøttet af yogapøller, blokke, tæpper m.m, så stillingen kan holdes i længere tid, og kroppen derved nænsomt kan åbne sig og regenerere. Musklerne slapper af, og der sendes færre impulser til hjernen, som får ro. Kroppen får mulighed for at give helt slip, og du vil opleve en dyb afslappethed, idet det beroligende nervesystem aktiveres og bringer krop og sind i balance.

Alle kan være med.

Opstart d. 11. august 2023!

Book forløbet gennem skemaet ovenfor.

Mandage kl. 18.15 – 19.15 ELLER Onsdage kl. 18.30 – 19.30 med Mette Martinsen

Om Groove Dance
Groove Dance også kaldt Soul Salsa er den sjoveste og nemmeste form for dansemotion.
Det er et dansekoncept uden fancy koreografi men blot simple bevægelser gjort på din måde, med din stil på en måde, der føles rigtigt i DIN krop.

Groove Dance er en danseklasse, hvor du lærer enkel og let koreografi fra en række forskellige stilarter. Det er en træningsform, der ved brug af simple dansetrin træner alle kroppens muskelgrupper, giver høj puls, muskeltræning, smidighed og balance.

Træd ud af din komfortzone
Missionen er at få mennesker til at stoppe op og tage et skridt uden for komfortzonen, at bryde med vaner og opdage, at det hele ikke drejer sig om, hvad andre synes og tænker. Det, der virkelig betyder noget, er at turde leve et sjovt, glædeligt og ubegrænset liv – både i krop og sind. Det handler om at opdage dit autentiske jeg, at tage ansvar for dit helbred og bevæge din krop på en måde, der føles AMAZING for DIG!

Der sker noget magisk, når du tillader din krop at bevæge sig og udtrykke sig uden bekymring om, hvad andre mennesker tænker om det og dig.

Hvad kan jeg forvente på et GROOVE dansegulv?
Vi starter med fælles opvarmning, og vi slutter med en lækker afspænding. I midten fylder vi ud med ren danseglæde. Vi danser til al slags musik, og du vil opleve en variation af stil, genrer og tempi. Vi bruger hele rummet og hele kroppen til at skabe den skønneste danseoplevelse. Vi forenes i simple bevægelser, som du får introduceret, men du har friheden til at være kreativ og finde lige præcis din måde at danse dem på.

Du vil altid forlade en Groove class med opløftet humør og løsnet i krop og sind, fordi du har grinet og måske også overskredet en grænse eller to i selskab med skønne mennesker.

Opstart d. 7. eller d. 9. august 2023!

Læs mere om vores instruktør Mette »

Book forløbet gennem skemaet ovenfor.

Torsdage kl. 16.30 – 18.00 med Andreas W. Nielsen

Om ManuVision træning
ManuVision-træning er en unik træningsform, som fysisk betragtes som den mest fundamentale træningsform. ManuVision-træningen er udviklet til at forebygge og behandle fysiske og psykiske ubalancer. Træningen benyttes både som motion og selvbehandling. ManuVision er en mere fysisk betonet form for yogatræning.

Træningens effekt
ManuVision-træning er en dybdegående træning, der hjælper din krop til at frigøre fysiske og psykiske ressourcer, der ligger blokeret i kroppen. Træningen har en stor indvirkning på psyken, ved at den udvikler din evne til at kontakte, bearbejde og forløse ophobede følelser. I det daglige er træningen et fantastisk redskab til at modvirke stress og bearbejde følelser og tanker. ManuVision træningen øger også blodgennemstrømningen i kroppens væv. Transporten af ilt og næring til cellerne forbedres og evnen til at transportere affaldsstoffer via lymfesystemet øges. Denne effekt sker, når træningen kombineres med dit åndedræt. Resultatet bliver en sund krop i balance.

Desuden øger træningen også din præstationsevne, og du får nemmere ved at lære andre træningsformer. Den styrker kroppens ydeevne, øger din kropsbevidsthed, smidiggør dig, og derfor er træningen også skadesforebyggende.

Hvad kan du forvente
Du skal forvente en anden slags træning, end du er vant til. Vi arbejder med både krop, tanker og følelser. Derfor spiller åndedrættet en vigtig rolle. De spændinger, du oplever i din krop, som du i det daglige forsøger at ignorere, har du mulighed for at arbejde med og give slip på – men kun hvis du trækker vejret. Mange øvelser vil være nye. Nogle vil fremkalde smerte, andre vil måske gøre, at du bliver berørt.

Træningen indeholder tre dele: Først løsner og styrker vi alle led, her kommer pulsen op. Anden del består af øvelser på gulv, hvor vi styrker mave og rygmuskler. Tredje del er strækøvelser/massage, hvor vi ofte ligger ned.

Kom gerne i træningstøj og evt. trøje og strømper, hvis du er kuldskær. Bemærk vi træner i bare tæer. Du skal medbringe vandflaske og håndklæde.

Træningen er for alle og kræver ingen forudsætninger.

Opstart d. 10. august 2023!

Læs mere om vores instruktør Andreas »

Book forløbet gennem skemaet ovenfor.

Fredage kl. 13.30 – 14.45 

Undervisningen i yoga for stressramte tager afsæt i Restorativ yoga. Restorativ yoga er en særlig blid yogaform, der kan hjælpe dig med at afspænde din krop, vække din restitution og give dig mental ro. Restorativ yoga skaber balance i nervesystemet.

I en travl hverdag lever rigtig mange mennesker et liv, der ikke giver os tid til at slappe af og mærke os selv. Vi er i konstant beredskab for at gøre og handle, frem for at være, hvilket kan resultere i et overbelastet nervesystem, som på sigt kan skabe fysisk og psykisk ubalance.

Restorativ Yoga er for alle og handler ikke om at være aktiv, men om med størst unødig anstrengelse at skabe ro og lade dig lande mere i dig selv. I restorative yogastillinger ligger du fuldt støttet af puder, pøller, blokke, bælter og tæpper, så kroppen kan hvile i længere tid og nænsomt åbne sig. Musklerne slapper af, og der sendes færre impulser til hjernen, som får ro. Det parasympatiske nervesystem aktiveres, og der skabes ro og balance i krop og i sind. Ved at holde stillingerne i mindst 10 minutter løsnes på et dybere plan.

Timen starter med fokus på at mærke åndedrættet, meget blidt at åbne kroppen for derefter roligt at guides ind i flere på hinanden følgende restorative yoga stillinger.

Opstart d. 11. august 2023!

Book forløbet gennem skemaet ovenfor.

Menu